Selvhypnose

Hvis du gerne vil styrke din egen evne til at føre forandringer og beslutninger ud i livet, kan du gøre processen lettere og mere effektiv ved at benytte selvhypnose. Det betyder, at du laver en dyb koncentration på den forandring du vil gøre.

Gør nedenstående lille program til et fast ritual i din tilværelse. Du opnår den største effekt i minutterne lige før du sover.

Selvhypnose uge for uge.
Uge 1.
Lige før, du lægger dig til at sove, siger du ti gange til dig selv:

  • Hver dag og på enhver måde får jeg det bedre og bedre.

Du skal ikke bruge hovedet til at tælle – brug i stedet fingrene, og når du har været dem alle igennem, har du sagt det 10 gange.

Ved at gøre det til et fast ritual, skaber du hver eneste aften positive forventninger til natten, dagen og videre frem.

Du kan også bruge øvelsen på alle andre tidspunkter. Lad det blive en rigtig god vane i dit liv, at du tillader dig at slappe af og 10 gange indeni i dig selv siger “Hver dag og på enhver måde får jeg det bedre og bedre.”

Uge 2. Lige før du falder i søvn eller i andre helt afslappede situationer.  Træk vejret ind og ud tre gange, og når du er i den tredje vejrtrækning, lukker du øjnene og tæller 1-2-3 og tillader dig selv at gå ned i en dyb afslappet hvile.

Så har du fingrene parat og siger indeni dig selv, det, du vil opnå, eksempelvis en god energi. Det skal altid være formuleret positivt, simpelt og i nutid – et eksempel:

  • Jeg har en god energi  og hver dag og på enhver måde  får jeg det bedre og bedre.

Du gentager din beslutning 10 gange – en gang for hver finger!

Derefter kan du bare gå ind i søvnen. Hvis du er på arbejde eller andet, der kræver, at du skal være vågen, tæller du bare 3-2-1, og så er du tilbage.

Uge 3. Nu er det tid at give dig selv alle de gode forslag, du går og drømmer om, så du lever det liv du har lyst til. Skriv alle dine drømme ned og husk at slette dem efterhånden, som du virkeliggør dem.

Når du går i seng, tager du papiret med, læser alle dine drømme igennem lige før du skal lave selvhypnose og derefter sove. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange ønsker du kan have, dit underbevidste sind skal nok sortere, så du tager de vigtigste først.