Psykoterapi

Når jeg arbejder med par eller grupper, eksempelvis familier, benytter jeg fortrinsvis psykoterapi. Dvs. en samtaleterapi, hvor vi får blotlagt tanker, følelser og handlinger hos hver enkelt.

En psykoterapeutisk behandling består af regelmæssige samtaler gennem kortere eller længere tid, fra nogle få uger op til flere måneder/år. Som ved alle andre former for terapi er det vigtigt med et godt samarbejde/kemi mellem klienten og terapeuten.

Psykoterapi kan hjælpe mange mennesker. Det kan være, du ønsker hjælp til at komme videre i dit liv. Det kan også være, du er i krise i forbindelse med fx. en skilsmisse, en traumatisk krisesituation, eller hvis du har mistet en nærtstående person.

Det kan være, du føler, at du er gået i stå, at livet glider fordi, eller måske lider du af angst, søvnløshed, fobier, tristhed, følelse af isolation, psykosomatiske symptomer, spiseproblemer, følger efter incest mv.

Det kan også være problemer med arbejdet, eller der kan være gået knuder i parforholdet – måske havner du gang på gang i de samme konflikter, eller der er vanskeligheder i sexlivet eller problemer i forhold til børnene.

Du må være indstillet på selv at gøre en indsats – og nogle gange kan det være hårdt arbejde at gå i terapi.

Psykoterapi er ikke nogen ‘lykkepille’. Psykoterapi kan hjælpe til, at du bliver mere bevidst om dig selv, dine reaktionsmønstre og dine måder at være sammen med andre på. Du kan opnå at handle mere hensigtsmæssigt i dit liv. Og du kan blive mere tilfreds med dig selv og din tilværelse.

Psykoterapi eller hypnoterapi?  Der er ingen modsætninger mellem psykoterapi og hypnoterapi. De er begge metoder til at behandle psykiske lidelser og problemer. Jeg anvender de metoder, som jeg vurderer bedst kan hjælpe på lige præcis de problemer, du gerne vil have behandlet. Jeg vil altid tale med dig om, hvilken behandling jeg vil anbefale og hvorfor.